Κοτομαγειρίτσα

Μιας και ο καιρός σήμερα είαι ιδιαίτερα μουντός με βροχή και σχετικό κρύο, μια σουπίτσα νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει. Ήρθε η ώρα λοιπόν για την κοτομαγειρίτσα! Είναι στην ουσία μια κλασσική μαγειρίτσα, αλλά αντί για συκωταριά από αρνί, χρησιμοποίησα συκωτάκια από κοτόπουλο.

  • Συκωτάκια Κοτόπουλου (500 γρ.)
  • Φρέσκο Κρεμμυδάκι (3 ματσάκια)
  • Αυγό (1 τμ.)
  • Λεμόνι (1 τμ.)
  • Δυόσμο (1 κ.σ.)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σε μπόλικο νερό, έβρασα καλά τα συκωτάκια για καμιά ώρα. Έπλυνα καλά και ψιλόκοψα το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σούρωσα τα συκωτάκια και τα ψιλοέκοψα. Σε μια κατσαρόλα μάρανα το κρεμμυδάκι και έριξα τα συκωτάκια. Συμπλήρωσα με μπόλικο νερό. Έριξα το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Άφησα να βράσουν μισή ώρα. Ετοίμασα το αυγολέμονο και το ενσωμάτωσα στη σούπα.

Τρώγεται ζεστή, μετά τα μπουζούκια. Για πιο ελαφριά, τα συκωτάκια μπορούν να αντικατασταθούν με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο.

Μέχρι την άλλη φορά… καλή όρεξη!

Αναρτήθηκε στις Κυρίως Πιάτα. Leave a Comment »

Σχολιάστε