Panna Cotta

Μιας και αύριο φεύγω για διακοπές, είπα να αδειάσω το ψυγείο μου. Το γάλα και την κρέμα γάλακτος που είχα αποφάσισα να την μετατρέψω σε Panna Cotta, το γνωστό Ιταλικό γλυκό. Αφού δεν έμειναν και καθόλου φρούτα, το γαρνίρισμα είναι με σιρόπι καραμέλας. Χρησιμοποίησα:

  • Κρέμα Γάλακτος (500 μλ.)
  • Γάλα (500 μλ.)
  • Ζελέ (χωρίς άρωμα) (6 φύλλα ή 10 γρ.)
  • Ζάχαρη (1/2 φλ.)
  • Βανίλια (φυσική 1/2)
  • Ζάχαρη (2 φλ. καφέ)
  • Χυμό Λεμονιού

Σε περίπου 1/2 φλυτζάνι γάλα έβαλα το ζελέ να μαλακώσει. Σε ένα κατσαρολάκι (ή γαλατιέρα) έβαλα τη κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και την βανίλια. Σε χαμηλή φωτιά, αφού δεν πρέπει να βράσει η κρέμα γάλακτος ανακάτεψα μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα. Έριξα μέσα το ζελέ με το υπόλοιπο γάλα, ανακάτεψα καλά και κατέβασα από τη φωτιά. Σούρωσα το μείγμα και το άδειασα σε φόρμα. Το άφησα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Για το σιρόπι, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι έβαλα τη μισή ζάχαρη (1 φλ. του καφέ) και την έβαλα στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Έσβησα με 2 φλ. του καφέ νερό και έριξα και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακάτεψα καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Συμπλήρωσα την υπόλοιπη ζάχαρη και άφησα να βράσει μέχρι να φτάσει το σιρόπι την επιθυμητή πυκνότητα. Όταν η  Panna Cotta είναι έτοιμη, ξεφόρμαρα έκοψα σε μερίδες (περίπου 6) και περιέχυσα το σιρόπι από πάνω.

Καλές διακοπές σε όλους και καλή όρεξη!

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Γλυκά. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: