Το βουνό των Κενταύρων.

Σε μια από τις λιγοστές, το τελευταίο καιρό, εξορμήσεις μου, βρέθηκα στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο. Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο μέρος της εκδρομής ήταν στον Αγ.Γεώργιο, ένα από τα χωριά που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της τουριστικής τους ανάπτυξης. Εκεί, βρήκα ένα καταπληκτικό τσιπουράδικο, το τσιπουράδικο του Στεφανή. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, τα τσιπουράδικα, όπως και τα ουζερί, στο μυαλό μου τα θέλω δίπλα στη θάλασσα! Κάτι πολύ λογικό, αφού οι παραδοσιακοί μεζέδες για το τσίπουρο είναι τα θαλασσινά. Κι όμως, το τσιπουράδικο του Στεφανή, αν και βρίσκετε σε ένα ορινό χωριό, δεν χάνει σε τίποτα από χαρακτήρα και ευχάριστο περιβάλλον.

Εκτός από τους μεζέδες που συνοδεύουν τα 25αράκια, υπάρχουν και κάποια πιάτα που μπορείς να παραγγείλεις. Ανάμεσα σε αυτά, υπήρχε μια ιδέα που με ενθουσίασε… Μανιτάρια Φρικασέ. Η ιδέα της αντικατάστασης του κρέατος από μανιτάρια στις κλασσικές ελληνικές συνταγές, δεν είναι καινούργια, αλλά μανιτάρια φρικασέ, δεν είχα ξανακούσει. Μια ιδέα που μπορεί να την δοκιμάσει καθένας στο σπίτι του, ή να κάνει μια εκδρομή στο Πήλιο και να την δοκιμάσει στο τσιπουράδικο του Στεφανή.

Παίζοντας λίγο με την ιδέα, η απόσταση από τη νηστίσιμη μαγειρίτσα δεν είναι μεγάλη. Γιατί όχι λοιπόν, ένα νηστίσιμο φρικασέ;

Μέχρι την άλλη φορά… καλή όρεξη!

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Επισκέψεις. 3 Σχόλια »

3 Σχόλια to “Το βουνό των Κενταύρων.”

  1. Κρανιοφόρως » Blog Archive » Επιστροφή στη μουντάδα της πόλης… Says:

    […] Επιστροφή στη βάση για ξεκούραση. Βραδυνή έξοδος στο ουζερί του Στεφανή. Τσιπουράκια με μεζέ μέχρι τις 1:00 και μετά για […]

  2. dimitris-r Says:

    1. Φρικασέ νηστίσιμο; Και πως; Χωρίς αβγό; Με κορν φλάουρ; με τί; Και είναι φρικ-ασέ;

    2. Γιατί χαθήκατε;

  3. Παναγιώτης Σταλίδης Says:

    Θα απαντήσω πρώτα στο δεύτερο ερώτημα:
    Οι λόγοι που «χάθηκα» είναι διάφοροι και έχουν να κάνουν με επεγγελματικές υποχρεώσεις που δεν μου επιτρέπουν την ενασχόληση με αυτό το κομμάτι του διαδικτύου, αλλά κυρίως, επειδή δεν έχω μαγειρέψει τίποτα από τον Σεπτέμβριο. Ό,τι και αν γράφω σε αυτό το ιστολόγιο αναφέρετε σε προσωπικές εμπειρίες, δηλαδή σε πιάτα που έχω στήσει εγώ. Απ’τη στιγμή που δεν έχω ετοιμάσει τίποτα, δεν μπορώ και να γράψω τίποτα…
    Ως προς το πρώτο, μιας και δεν έχω σπουδάσει το «άθλημα», δεν γνωρίζω την ετημολογία της λέξης φρικασέ. Η συνταγή θα ακολουθήσει σύντομα, αλλά σκοπεύω να αντικαταστήσω το αυγό από ταχίνι. Στη βασική συνταγή για αυγολέμονο, αντικαθιστώ κάθε αυγό με 3 κουταλιές της σούπες ταχίνι. Αν κάνω κάτι τέτοιο, βέβαια, το ελαιόλαδο θέλει προσοχή, μιας και έχει αρκετά βαρύ άρωμα και θα επισκιάσει το άρωμα του ταχινιού. Ίσως η χρήση σησαμέλαιου να είναι προτιμότερη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: